Nova turistička brošura ‘Stazama stećaka Neretva’

Staza stećaka, koja se sa svojih 19 lokacija proteže kroz cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju, podijeljena je na tri područja: Neretva, Dubrovačko primorje, Konavle i Župa dubrovačka. Upravo za područje Neretve tiskana je nova, dvojezična brošura/turistički vodič, koja predstavlja pet značajnih lokacija sa stećcima na području Neretve – Prović (Greblje), Kod Crkve sv. Mihovila (Pozla Gora, Dubrave), Grebine (Crnoča), Crkva Male Gospe (Dobranje) i Zanoga (Borovci).

Uz ovu, predstavljena je i ostala zanimljiva kulturna turistička ponuda poput Arheološkog muzeja i neretvanskih kula, prirodna bogatstva poput ornitološke zbirke i jame u Predolcu, ali i duge atraktive aktivnosti poput kajakinga Neretvom ili vožnja tradicionalnom lađom, te nezaobilazna gastro ponuda koja je u ovom dijelu vrlo specifična s jeguljama i žabama na meniju.

Neretva je vrlo poseban prostor koji obiluje raznim bogatstvima, a vodič Stazama stećaka Neretva, pomoći će otkriti barem jedan dio ove zanimljive priče.

U pripremi su jednake knjižice za područje Dubrovačkog primorja te Konavala i Župe dubrovačke, također u izdanju DUNEA-e, Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije.

Pregledajte ostale članke...