Asfaltirana cesta između Kremene i Dube

Županijska uprava za ceste je upravo završila radove uređenja i asfaltiranja makadamskog kolnika između naselja Kremena i Duba u Općini Slivno.

Ravnatelj ŽUC-a  izvijestio je da se ovaj 600 metara duga i 300 tisuća kuna vrijedna dionica  već duže vrijeme nosi u planovima realizacije ŽUC-a, jer se radilo o zapuštenoj i neasfaltiranoj županijskoj cesti, međutim zbog nedostatka financijskih sredstava u prijašnjem razdoblju radovima se pristupilo ovo ljeto,  a radove je izvela  tvrtka ”Dubrovnik ceste” d.d.

Kao što smo dosad realizirali uređenje niza neasfaltiranih lokalnih cesta diljem županije, pa ću između ostalih spomenuti cestu od Broca do Kobaša, od Trstenika do Žuljane, cestu u Konavoskom polju od Zvekovice do Zakrajnice ili cestu od Kleka do Badžule,  tako smo uspjeli osigurati sredstva za uređenje i ove prometnice, bez obzira na znatno smanjenje proračuna ŽUC-a od strane Ministarstva prometa, i zbog toga smo posebno zadovoljni!’- kazao  je ravnatelj Konjevod.

Zadovoljstvo ne krije i načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić.

Iako smo mi Općina u Neretvi sa pretežno poljoprivrednim gospodarstvom, dijelom izlazimo na obalni prostor Malog mora između Neretvanskog kanala i Malostonskog zaljeva i  tu su naša naselja Komarna, Kremena, Duba i Blace. Svakako želimo na ovim prekrasnim uvalama i naseljima uz more razvijati turizam koji je u Jugoslaviji bio potpuno obustavljen zbog vojnih sadržaja i objekata. Također  turističku ponudu želimo povezati sa domaćim poljoprivrednim proizvodima iz zaleđa Neretve, kroz prodaju ili obiteljska seoska gospodarstva. Stoga  je asfaltiranje ove ceste od velike važnosti za našu Općinu i daljnji razvoj koji planiramo, pa se zahvaljujem ŽUC-u, a posebno županu Dobroslaviću na pomoći i prepoznavanju potreba naše Općine- rekao je načelnik  je Mustapić.

Pregledajte ostale članke...